Dive in History

Σε αυτήν την ιστοσελίδα θα βρείτε διάφορες λεπτομέρειες για αυτήν την καινούργια ταξιδιωτική εμπειρία. Δεν αφορά μόνο τους ενθουσιώδεις δύτες, αλλά και τους επισκέπτες που αγαπούν την ιστορία και θα απολαύσουν μια μοναδική υποβρύχια εμπειρία στον κόσμο της κλασικής αρχαιότητας, στην Ελλάδα και την Ιταλία - ή ακόμα και σε ένα συνδυασμό των παραπάνω. Ετοιμαστείτε να ταξιδέψετε πίσω στην χρόνο και να βουτήξετε στα νερά της Μεσογείου για να ξεδιπλώσετε την αρχαία ιστορία τους. Επισκεφθείτε τα αρχαία ναυάγια στην Ελλάδα και την Ιταλία, έναν πόλο για καταδύσεις και λάτρεις της ιστορίας που θα σας συναρπάσουν.

Τι θα δείτε σε αυτό το site

Σε αυτό το site θα βρείτε διάφορες λεπτομέρειες για την νέα αυτή ταξιδιωτική εμπειρία. Δεν αφορά μόνο τους ARA δύτες, αλλά και τους skin divers, τους δύτες με αναπνευστήρες και τους επισκέπτες που αγαπούν τη θάλασσα και την ιστορία και θα απολαύσουν μια μοναδική εμπειρία στον κόσμο της κλασικής αρχαιότητας στην Ελλάδα και την Ιταλία - ή ακόμη και συνδυασμό των δύο προορισμών. Ετοιμαστείτε να ταξιδέψετε πίσω στο χρόνο και να βουτήξετε στα νερά της Μεσογείου για να ξεδιπλώσετε την αρχαία ιστορία τους - επισκεφθείτε τα αρχαία ναυάγια στην Ελλάδα και την Ιταλία, ένα must για δύτες και λάτρεις της ιστορίας που θα σας γοητεύσουν.

 

 

 

  Συνχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα EMFF της Ευρωπαϊκής Ένωσης


Σχετικά με


Ποιοι είμαστε

Είμαστε μια κοινοπραξία ιδιωτικών εταιρειών και δημόσιων ιδρυμάτων από την Ελλάδα και την Ιταλία. Με τη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσα από το έργο της ΕΕ "Υποβρύχια Πολιτιστική Διαδρομή στην Κλασική Αρχαιότητα", δημιουργήσαμε για εσάς ένα καινοτόμο τουριστικό πολιτιστικό προϊόν με τίτλο "Dive In History", με τη συμμετοχή των δύο χωρών μας Την υποβρύχια αρχαιολογική κληρονομιά και τις κοινές πολιτιστικές αξίες μας.

  • To MaZi travel είναι ελληνικός ταξιδιωτικός πράκτορας εδώ και 27 χρόνια, ειδικευμένος σε πολιτιστικούς προορισμούς και προορισμούς αναψυχής τόσο για μεμονωμένα άτομα όσο και για γκρουπ.
  • Η AtlantiS ConSuLtinG είναι μια ελληνική εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων με εμπειρία στην ανάπτυξη προϊόντων βιώσιμου τουρισμού.
  • Το Mibact-iScr είναι ο ιταλικός δημόσιος φορέας που είναι επιφορτισμένος με την οργάνωση όλων των μεθόδων συντήρησης και αποκατάστασης, με μια ειδική μονάδα αφιερωμένη στη διατήρηση της βιοποικιλότητας της Υποβρύχιας Αρχαιολογίας.

 

  • Unical (Πανεπιστήμιο της Καλαβρίας) είναι ένα ιταλικό πανεπιστήμιο που δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη νέων τεχνικών και μεθόδων για τη διατήρηση της υποβρύχιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Έχει αναπτύξει μερικές υποσχόμενες τεχνολογίες για την έρευνα, τη διασφάλιση και την απόλαυση της υποβρύχιας κληρονομιάς.

 

  • Η itinEra S.r.l είναι μία ιταλική εταιρεία αποκατάστασης που ειδικεύεται σε ερευνητικές δραστηριότητες, ανάκτηση και διατήρηση της αρχαιολογικής κληρονομιάς, τόσο στο έδαφος όσο και στο υποβρύχιο περιβάλλον.

 

Έχουμε επιλέξει για εσάς, τέσσερις προορισμούς όπου βρίσκονται σημαντικά ναυάγια από την κλασσική περίοδο. Εύκολα προσβάσιμα, απολαυστικά από τους δύτες της ARA, τους skin divers, τους snorkelers και τους απλούς λάτρεις της θάλασσας, προσφέρουν ένα περιβάλλον απαράμιλλης ομορφιάς και εξαιρετικές λύσεις στέγασης. Αυτή είναι η καλύτερη επιλογή για τις διακοπές σας.


Προορισμοί

Αλόννησος

Η Αλόννησος, μια στάση στις θαλάσσιες διαδρομές από το Βόρειο Αιγαίο μέχρι την Κρήτη από την 9η χιλιετία π.Χ., έχει τα δικά της μυστικά στις αρχαίες τέχνες της ναυπηγικής βιομηχανίας και της αγγειοπλαστικής και ασκεί πάνω στον επισκέπτη τη δική της ιδιαίτερη γοητεία. Η Αλόννησος προσφέρει στους επισκέπτες της ιδανικές ευκαιρίες να ξεφύγουν και να βουτήξουν στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου.

Μεθώνη

H Μεθώνη, είναι ένα μικρό ψαροχώρι και ένα ήσυχο θέρετρο σε ένα ακρωτήρι νότια της Πύλου, προσφέρει ευχαρίστηση στους επισκέπτες από πάντα. Ήταν μία από τις επτά πόλεις που ο Αγαμέμνονας προσέφερε στον Αχιλλέα. Το χωριό αυτό εξακολουθεί να είναι εξαιρετικής ομορφιάς, με μεγάλες παραλίες με ελαιώνες και αμπελώνες, γνωστή σήμερα κυρίως για το βενετσιάνικο φρούριο.

Σαν Πιέτρο

Η μικρή πόλη San Pietro στη Bevagna βρίσκεται στη χερσόνησο του Salento, αποτελούσε υποχρεωτική στάση στη θαλάσσια διαδρομή Otranto-Leuca-Taranto και τα αρχαιολογικά ευρήματα καταδεικνύουν καλά τις εμπορικές δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν σε αυτόν τον τομέα. Σήμερα, το San Pietro είναι ένας διάσημος προορισμός για τη θάλασσα, με τις χρυσές παραλίες του, το πεντακάθαρο θαλασσινό νερό και το ρηχό βυθό, ιδανικό για παιδιά και αρχάριους κολύμβησης.

 

Κροτόνε

Η Crotone βρίσκεται στην ιταλική ακτή της περιοχής που οι Ρωμαίοι ονόμαζαν Lucania και Bruttii. Ιδρύθηκε από τους Αχαιούς τον 8ο αι. Π.Χ., η Crotone ήταν ένα από τα σημαντικότερα κέντρα της Αρχαίας Ελλάδας, λόγω της στρατηγικής του θέσης στο Ιόνιο Πέλαγος, το οποίο εξακολουθεί να κάνει την πόλη κρίσιμο σημείο στη λεκάνη της Μεσογείου.

 


Πακέτα


1. Σαν πιέτρο
3. Μεθώνη
4. Αλόννησος
5. Κροτόνε
Συνδυασμός δυο τοποθεσιών Ιταλία

Kατάδυση

Scuba Diving

Όταν μιλάμε για καταδύσεις, το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό είναι η απόλυτη ασφάλεια σε όλες τις καταδύσεις. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να πραγματοποιείτε καταδύσεις με τρόπο που να εξασφαλίζει τη μέγιστη ασφάλεια σε όλο το προσωπικό που εμπλέκεται στις καταδυτικές επιχειρήσεις. Κατά την κατάδυση, πρέπει να έχουμε κατά νου ότι κάθε τοποθεσία είναι διαφορετική. Για το λόγο αυτό, όλοι οι οδηγοί καταδύσεων είναι άρτια καταρτισμένοι επαγγελματίες, που γνωρίζουν καλύτερα τις καταδυτικές περιοχές από ότι κανείς.

Σε αυτό το σημείο είναι εξαιρετικά σημαντικό να γνωρίζετε για τον εξοπλισμό κατάδυσης. Το πρώτο πράγμα που χρειάζεστε είναι μια μάσκα κατάδυσης, η οποία σας επιτρέπει να δείτε υποβρύχια δημιουργώντας έναν χώρο αέρα μπροστά στα μάτια σας. Επιπλέον, χρειάζεστε πτερύγια κατάδυσης, αναπνευστήρες, μονάδα καταδύσης και προστασία. Είναι δυνατό να χρησιμοποιήσετε τον δικό σας εξοπλισμό, αλλά αν δεν τον έχετε, μην ανησυχείτε! Μπορούμε να σας το προσφέρουμε!

Ένας άλλος βασικός παράγοντας για την καλύτερη εμπειρία καταδύσεων είναι ένα καλά οργανωμένο σχέδιο κατάδυσης. Ο προγραμματισμός της προετοιμασίας είναι μία από τις καλύτερες εγγυήσεις μιας ευχάριστης κατάδυσης. Με τη διαδικασία σχεδιασμού της κατάδυσης, είναι δυνατόν να αποφύγετε απογοητεύσεις ξεχασμένου εξοπλισμού ή κακές συνθήκες κατάδυσης.

 

 

 


Καταδύσεις με νέες Τεχνολογίες και μεθόδους
Packages for scuba divers

Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα. Τα πεδία με (*) είναι υποχρεωτικά προς συμπλήρωση.

 Αποστολή αντιγράφου email στη διεύθυνση :
Πληκτρολογήστε τον κωδικό που εμφανίζεται παρακάτω:

salt-57AEECCC 


Thessaloniki: 85 Tsimiski Str, 7th floor, tel +30 2310 238025

Athens: 55-59 Karaiskaki Square Str Kolonou, tel +30 210 6927000
Co - founded by the EMFF programme of the European Union