Σχετικά

                      Σε αυτήν την ιστοσελίδα θα βρείτε όλες τις λεπτομέρειες για την νέα αυτή ταξιδιωτική εμπειρία. Δεν αφορά μόνο τους

                      πεπειραμένους δύτες, αλλά και τους δύτες με αναπνευστήρα, ή αυτούς που αγαπούν τη θάλασσα και την ιστορία

                      και θα ήθελαν να απολαύσουν μια μοναδική εμπειρία στον κόσμο της κλασικής αρχαιότητας στην Ελλάδα, στην Ιταλία 

                      ή και στους δύο προορισμούς. Τα παιδιά, οι έφηβοι αλλά και οι λάτρεις της θάλασσας με ειδικές ανάγκες μπορούν

                      επίσης  να συμμετάσχουν σε αυτήν την μοναδική εμπειρία!

                      Ετοιμαστείτε να ταξιδέψετε πίσω στο χρόνο και να βουτήξετε στα νερά της Μεσογείου για να ξεδιπλώσετε την αρχαία

                      ιστορία τους. Επισκεφθείτε τα αρχαία ναυάγια στην Ελλάδα και την Ιταλία, ένα must για δύτες και λάτρεις της ιστορίας.

                      

                 

 

 

           

                    

 Συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα EMFF της Ευρωπαϊκής Ένωσης


Ποιοι είμαστε;


 

Είμαστε μια κοινοπραξία δημόσιων ιδρυμάτων και ιδιωτικών εταιρειών από την Ελλάδα και την Ιταλία. Με τη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μέσω του προγράμματος  της Ευρωπαϊκής  Ένωσης "Υποβρύχια Πολιτιστική Διαδρομή στην Κλασική Αρχαιότητα", δημιουργήσαμε για εσάς ένα πρωτοποριακό τουριστικό -πολιτιστικό προϊόν, με τίτλο "Dive in History". Η συμμετοχή  Ελλάδας και Ιταλίας στο πρόγραμμα αυτό, αποτελούν απόδειξη του κοινού τους ενδιαφέροντος  για τις υποθαλάσσιες αρχαιότητες  καθώς και της κοινής κληρονομιάς και των κοινών πολιτιστικών αξιών τους.

 

 

MAZI TRAVEL: Ελληνική ταξιδιωτική εταιρία που δραστηριοποιείται εδώ και 28 χρόνια στο χώρο του τουρισμού και ειδικεύεται στην παροχή τουριστικών υπηρεσιών σε πολιτιστικούς προορισμούς και προορισμούς αναψυχής για ατομικά και ομαδικά ταξίδια.

ATLANTIS CONSULTING: Ελληνική εταιρεία παροχής συμβουλών για επιχειρήσεις με εμπειρία στην ανάπτυξη προϊόντων βιώσιμου τουρισμού.

MiBACT: Ιταλικό Υπουργείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Τουριστικών Δραστηριοτήτων - Ανώτερο Ινστιτούτο Διατήρησης και Αποκατάστασης, επιφορτισμένο με την οργάνωση των μεθόδων συντήρησης και αποκατάστασης, με ειδική μονάδα αφιερωμένη στην υποβρύχια αρχαιολογία.

UNICAL: Το Πανεπιστήμιο της Καλαβρίας δραστηριοποιείται στον τομέα της υποβρύχιας έρευνας. Έχει αναπτύξει πολλά υποσχόμενες τεχνολογίες για την έρευνα και τη διασφάλιση της υποβρύχιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

ITINERA S.r.l: Ιταλική εταιρεία συντήρησης και αποκατάστασης αρχαιολογικών μνημείων, που ειδικεύεται σε ερευνητικές δραστηριότητες, εκσκαφές, ανάκτηση και συντήρηση επίγειων και υποθαλάσσιων αρχαιοτήτων.


Προορισμοί

Έχουμε επιλέξει για σας τέσσερις προορισμούς όπου εντοπίζονται σημαντικά ναυάγια από την κλασσική περίοδο. Εύκολα στην πρόσβαση για scuba δύτες, ελεύθερους δύτες, δύτες με αναπνευστήρα και απλούς λάτρεις της θάλασσας. Οι προορισμοί έχουν απαράμιλλη φυσική ομορφιά και προσφέρουν εξαιρετικές επιλογές διαμονής. Αυτή είναι η καλύτερη επιλογή για τις διακοπές σας!

 

Αλόννησος | Ελλάδα

Η Αλόννησος από τον 9ο αιώνα π.Χ. αποτέλεσε σταθμό στις θαλάσσιες διαδρομές από το βόρειο μέχρι το νότιο Αιγαίο, όντας  ένα από τα πιο απομακρυσμένα νησιά του συμπλέγματος των Σποράδων. Η ανέγγιχτη ομορφιά της, τα μοναδικά  τοπία της και τα κρυστάλλινα νερά της που προστατεύονται από το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου, προσφέρει στους ταξιδιώτες ανεπανάληπτες ευκαιρίες απόδρασης στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου.

 

Μεθώνη | Ελλάδα

Η Μεθώνη είναι μια μικρή πόλη και ένα ήσυχο θέρετρο που βρίσκεται στο ακρωτήριο νότια της Πύλου-γνωστή και με την ενετική ονομασία ως Ναυαρίνο, με το φημισμένο και μαγευτικό κόλπο της. Σύμφωνα με την μυθολογία ήταν μία από τις επτά πόλεις που ο Αγαμέμνονας προσέφερε στον Αχιλλέα για να κατευνάσει την οργή του κατά την πολιορκία της Τροίας. Η ατμόσφαιρα του χωριού εξακολουθεί να μαγεύει τον επισκέπτη, ενώ οι μεγάλες παραλίες της με ελαιώνες και αμπελώνες καθώς και το διάσημο βενετσιάνικο φρούριό της συμπληρώνουν το τοπίο.

 

San Pietro στην Bevagna | Ιταλία

Η μικρή πόλη San Pietro στη Bevagna, που βρίσκεται στη χερσόνησο του Salento, αποτελούσε  υποχρεωτική στάση στη διαδρομή Otranto-Leuca-Taranto και τα αρχαιολογικά ευρήματα καταδεικνύουν τις έντονες εμπορικές δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν σε αυτήν την περιοχή. Σήμερα, το San Pietro είναι ένας δημοφιλής καλοκαιρινός προορισμός με χρυσαφένιες παραλίες, κρυστάλλινα νερά και ρηχή θάλασσα, ιδανική για παιδιά και αρχάριους κολυμβητές, κοντά στη γνωστή προστατευόμενη θαλάσσια περιοχή «Porto Cesareo».

 

 Crotone | Ιταλία

Το Crotone βρέχεται από τα νερά του Ιονίου και βρίσκεται στην περιοχή που οι Ρωμαίοι ονόμαζαν Lucania και Bruttii. Ιδρύθηκε από τους Αχαιούς τον 8ο αιώνα π.Χ. Το Crotone ήταν ένα από τα σημαντικότερα κέντρα της Magna Graecia λόγω της στρατηγικής της θέσης στο Ιόνιο Πέλαγος. Η γοητεία του έμεινε αλώβητη από το πέρασμα των αιώνων και έκανε την πόλη αυτή ένα κόσμημα στην ιστορία της Μεσογείου.


Πακέτα


Η Μεθώνη είναι μια μικρή παράκτια πόλη κι ένα ήσυχο θέρετρο που βρίσκεται στο νοτιοδυτικό ακρωτήριο της Πελοποννήσου, νότια της Πύλου-Ναυαρίνου με το φημισμένο και μαγευτικό κόλπο του. Η πόλη ενθουσιάζει τους επισκέπτες της από την αρχαιότητα.

Kατάδυση

Ελεύθερη κτάδυση - Scuba diving

Μιλώντας για καταδύσεις, το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό  μας είναι η ασφάλεια. Είναι σημαντικό λοιπόν, να πραγματοποιούμε καταδύσεις με τρόπο που εξασφαλίζει τη μέγιστη ασφάλεια σε όλους τους εμπλεκόμενους. Επίσης, επειδή κάθε τοποθεσία είναι διαφορετική με τις δικές της ιδιαιτερότητες, όλοι οι οδηγοί καταδύσεων είναι άρτια καταρτισμένοι και έμπειροι επαγγελματίες, που γνωρίζουν καλύτερα απ' όλους τις καταδυτικές περιοχές.

Ο εξοπλισμός που χρειάζεστε είναι μια μάσκα κατάδυσης, πτερύγια κατάδυσης, αναπνευστήρας, και μονάδα κατάδυσης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον δικό σας εξοπλισμό, αλλά αν δεν τον έχετε, μην ανησυχείτε! Μπορούμε να σας τον παρέχουμε επί τόπου! Βασικοί παράγοντες για μια καλή καταδυτική εμπειρία είναι ένα καλά οργανωμένο σχέδιο κατάδυσης, ο προγραμματισμός και η προετοιμασία. Όλα αυτά αποτελούν εγγύηση για μια ευχάριστη κατάδυση χωρίς τις απογοητεύσεις του ξεχασμένου εξοπλισμού και τις κακές συνθήκες κατάδυσης.

 

 

 Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα. Τα πεδία με (*) είναι υποχρεωτικά προς συμπλήρωση.

 
Αποστολή αντιγράφου email στη διεύθυνση :


Η εταιρεία μας διατηρεί και επεξεργάζεται δεδομένα σύμφωνα με τον κανονισμό GDPR (EE 2016/679) και για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται προς εξυπηρέτηση κάθε έννομου συμφέροντος ή υποχρέωσης της και για την θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.
Πληροφορίες για την Προστασία ΔεδομένωνΠληκτρολογήστε τον κωδικό που εμφανίζεται παρακάτω:

salt-F8F5BED1 Thessaloniki: 85 Tsimiski Str, 7th floor, tel +30 2310 238025

Athens: 55-59 Karaiskaki Square Str Kolonou, tel +30 210 6927000
Co - founded by the EMFF programme of the European Union