Σχετικά

                      Σε αυτήν την ιστοσελίδα θα βρείτε όλες τις λεπτομέρειες για την νέα αυτή ταξιδιωτική εμπειρία. Δεν αφορά μόνο τους

                      πεπειραμένους δύτες, αλλά και τους δύτες με αναπνευστήρα, ή αυτούς που αγαπούν τη θάλασσα και την ιστορία

                      και θα ήθελαν να απολαύσουν μια μοναδική εμπειρία στον κόσμο της κλασικής αρχαιότητας στην Ελλάδα, στην Ιταλία 

                      ή και στους δύο προορισμούς. Τα παιδιά, οι έφηβοι αλλά και οι λάτρεις της θάλασσας με ειδικές ανάγκες μπορούν

                      επίσης  να συμμετάσχουν σε αυτήν την μοναδική εμπειρία!

                      Ετοιμαστείτε να ταξιδέψετε πίσω στο χρόνο και να βουτήξετε στα νερά της Μεσογείου για να ξεδιπλώσετε την αρχαία

                      ιστορία τους. Επισκεφθείτε τα αρχαία ναυάγια στην Ελλάδα και την Ιταλία, ένα must για δύτες και λάτρεις της ιστορίας.

                      

                 

 

 

           

                    

 

Συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα EMFF της Ευρωπαϊκής Ένωσης


Ποιοι είμαστε;


Είμαστε μια κοινοπραξία δημόσιων ιδρυμάτων και ιδιωτικών εταιρειών από την Ελλάδα και την Ιταλία. Με τη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω του προγράμματος  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής "Υποβρύχια Πολιτιστική Διαδρομή στην Κλασική Αρχαιότητα", δημιουργήσαμε για εσάς ένα πρωτοποριακό τουριστικό πολιτιστικό προϊόν, με τίτλο "Dive In History". Η συμμετοχή Ελλάδας και Ιταλίας στο πρόγραμμα αυτό, αποτελούν απόδειξη για το κοινό τους ενδιαφέρον σχετικά με την υποβρύχια αρχαιολογία καθώς επίσης της κοινής κληρονομιάς τους  και των κοινών πολιτιστικών αξιών τους.

 

 

 

  • Το MAZI TRAVEL είναι ελληνική ταξιδιωτική εταιρία που δραστηριοποιείται εδώ και 28 χρόνια στο χώρο του τουρισμού και ειδικεύεται στην παροχή τουριστικών υπηρεσιών σε πολιτιστικούς προορισμούς και προορισμούς αναψυχής για ανεξάρτητους ταξιδιώτες ή γκρουπ ταξιδιωτών.
  • Η ATLANTIS CONSULTING είναι μια ελληνική εταιρεία παροχής συμβουλών για επιχειρήσεις με εμπειρία στην ανάπτυξη προϊόντων βιώσιμου τουρισμού.
  • Το MiBACT είναι το ιταλικό δημόσιο ίδρυμα που είναι επιφορτισμένο με την οργάνωση όλων των μεθόδων συντήρησης και αποκατάστασης, με ειδική μονάδα αφιερωμένη στην υποβρύχια αρχαιολογία.
  • Το UNICAL (Πανεπιστήμιο της Καλαβρίας)  δραστηριοποιείται στον τομέα της υποβρύχιας έρευνας. Έχει αναπτύξει πολλά υποσχόμενες τεχνολογίες για την έρευνα και τη διασφάλιση της υποβρύχιας πολιτιστικής κληρονομιάς.
  • Η ITINERA S.r.l είναι ιταλική εταιρεία συντήρησης και αποκατάστασης αρχαιολογικών μνημείων, που ειδικεύεται σε ερευνητικές δραστηριότητες, εκσκαφές, ανάκτηση και συντήρηση αρχαιοτήτων τόσο στην ξηρά όσο και στο θαλάσσιο περιβάλλον.

 


Προορισμοί

Έχουμε επιλέξει για σας τέσσερις προορισμούς όπου εντοπίζονται σημαντικά ναυάγια από την κλασσική περίοδο. Εύκολα στην πρόσβαση για ελεύθερους δύτες, δύτες με αναπνευστήρα και απλούς λάτρεις της θάλασσας. Οι προορισμοί είναι απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς και προσφέρουν εξαιρετικές επιλογές διαμονής. Αυτή είναι η καλύτερη επιλογή για τις διακοπές σας!

 

Αλόννησος

Η Αλόννησος αποτέλεσε από τον 9ο αιώνα π.Χ μια στάση στις θαλάσσιες διαδρομές από το βόρειο Αιγαίο μέχρι την Κρήτη και είναι ένα από τα πιο απομακρυσμένα νησιά του συμπλέγματος των Σποράδων.Έχει τα δικά της μυστικά στις αρχαίες τέχνες της ναυπηγικής και της αγγειοπλαστικής.  Η ανέγγιχτη ομορφιά της, τα όμορφα τοπία της και τα κρυστάλλινα νερά που προστατεύονται από το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου, προσφέρουν ανεπανάληπτες ευκαιρίες στους ταξιδιώτες να αποδράσουν και να βουτήξουν στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου. 

 

Μεθώνη

Η Μεθώνη είναι παράκτια πόλη και ταυτόχρονα ένα ήσυχο θέρετρο που βρίσκεται στο ακρωτήριο νότια της Πύλου και του Ναυαρίνου με το φημισμένο μαγευτικό κόλπο του. Αυτός ο ειρηνικός τόπος σύμφωνα με την μυθολογία ήταν μία από τις επτά πόλεις που ο Αγαμέμνονας πρόσφερε στον Αχιλλέα για να κατευνάσει την οργή του κατά την πολιορκία της Τροίας. Η ατμόσφαιρα της περιοχής εξακολουθεί να μαγεύει τον επισκέπτη με μεγάλες παραλίες, με ελαιώνες, αμπελώνες και το διάσημο βενετσιάνικο φρούριο.

 

Σαν Πιέτρο

Η μικρή πόλη San Pietro στη Bevagna, που βρίσκεται στη χερσόνησο του Salento, αποτέλούσε υποχρεωτική στάση στη διαδρομή Otranto-Leuca-Taranto και τα αρχαιολογικά ευρήματα καταδεικνύουν τις ισχυρές εμπορικές δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν σε αυτήν την περιοχή. Σήμερα, το San Pietro είναι ένας δημοφιλής θερινός προορισμός με χρυσαφένιες παραλίες, κρυστάλλινο νερό και ρηχή θάλασσα, ιδανική για παιδιά και αρχάριους κολυμβητές, κοντά στη γνωστή προστατευόμενη θαλάσσια περιοχή «Porto Cesareo».

 

Κροτόνε

Το Crotone βρέχεται από τα νερά του Ιονίου και βρίσκεται στην περιοχή που οι Ρωμαίοι ονόμαζαν Lucania και Bruttii. Ιδρύθηκε από τους Αχαιούς τον 8ο αιώνα π.Χ. Το Crotone ήταν ένα από τα σημαντικότερα κέντρα της Magna Graecia λόγω της στρατηγικής της θέσης στο Ιόνιο Πέλαγος. Η γοητεία του έμεινε αλώβητη από το πέρασμα των αιώνων και έκανε την πόλη αυτή ένα κόσμημα στην ιστορία της Μεσογείου.

 


Πακέτα


Αλόννησος
Μεθώνη
Σαν Πιέτρο
Κροτόνε
Συνδυασμός δυο τοποθεσιών Ιταλία
Πακέτα διακοπών για αυτόνομους δύτες

Kατάδυση

Scuba Diving

Όταν μιλάμε για καταδύσεις, το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό είναι η απόλυτη ασφάλεια σε όλες τις καταδύσεις. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να πραγματοποιείτε καταδύσεις με τρόπο που να εξασφαλίζει τη μέγιστη ασφάλεια σε όλο το προσωπικό που εμπλέκεται στις καταδυτικές επιχειρήσεις. Κατά την κατάδυση, πρέπει να έχουμε κατά νου ότι κάθε τοποθεσία είναι διαφορετική. Για το λόγο αυτό, όλοι οι οδηγοί καταδύσεων είναι άρτια καταρτισμένοι επαγγελματίες, που γνωρίζουν καλύτερα τις καταδυτικές περιοχές από ότι κανείς.

Σε αυτό το σημείο είναι εξαιρετικά σημαντικό να γνωρίζετε για τον εξοπλισμό κατάδυσης. Το πρώτο πράγμα που χρειάζεστε είναι μια μάσκα κατάδυσης, η οποία σας επιτρέπει να δείτε υποβρύχια δημιουργώντας έναν χώρο αέρα μπροστά στα μάτια σας. Επιπλέον, χρειάζεστε πτερύγια κατάδυσης, αναπνευστήρες, μονάδα καταδύσης και προστασία. Είναι δυνατό να χρησιμοποιήσετε τον δικό σας εξοπλισμό, αλλά αν δεν τον έχετε, μην ανησυχείτε! Μπορούμε να σας το προσφέρουμε!

Ένας άλλος βασικός παράγοντας για την καλύτερη εμπειρία καταδύσεων είναι ένα καλά οργανωμένο σχέδιο κατάδυσης. Ο προγραμματισμός της προετοιμασίας είναι μία από τις καλύτερες εγγυήσεις μιας ευχάριστης κατάδυσης. Με τη διαδικασία σχεδιασμού της κατάδυσης, είναι δυνατόν να αποφύγετε απογοητεύσεις ξεχασμένου εξοπλισμού ή κακές συνθήκες κατάδυσης.

 

 

 


Καταδύσεις με νέες Τεχνολογίες και μεθόδους
Packages for scuba divers

Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα. Τα πεδία με (*) είναι υποχρεωτικά προς συμπλήρωση.

 Αποστολή αντιγράφου email στη διεύθυνση :
Πληκτρολογήστε τον κωδικό που εμφανίζεται παρακάτω:

salt-F4E0D871 


Thessaloniki: 85 Tsimiski Str, 7th floor, tel +30 2310 238025

Athens: 55-59 Karaiskaki Square Str Kolonou, tel +30 210 6927000
Co - founded by the EMFF programme of the European Union