Κροτόνε


Προορισμός Κροτόνε

Το Crotone βρίσκεται στις ακτές του Ιονίου στην  περιοχή που οι Ρωμαίοι ονόμασαν Lucania και Bruttii. Ιδρύθηκε από τους Αχαιούς τον 8ο αι. π.Χ. και ήταν ένα από τα σημαντικότερα κέντρα της Αρχαίας Ελλάδας λόγω της στρατηγικής του θέσης στο Ιόνιο Πέλαγος. Σήμερα αποτελεί ένα σημαντικό σημείο της λεκάνης της Μεσογείου.

Αυτή η πόλη είναι η έδρα αρκετών εργοστασίων και επιχειρήσεων, που ασχολούνται κυρίως με την καλλιέργεια μεσογειακών σπόρων. Το Crotone και η ενδοχώρα του προσφέρουν εξαιρετική ποικιλία φυσικών θαλάσσιων αξιοθέατων καθώς και τοπίων γεωλογικού ενδιαφέροντος. Όσον αφορά τα θαλάσσια αξιοθέατα, αρκετά γνωστά είναι τα παραθαλάσσια θέρετρα του MPA "Capo Rizzuto". Οκτώ ακρωτήρια στην άκρη αυτής της περιοχής, η πρώτη από τις οποίες, το Capo Colonna, φιλοξενεί έναν σημαντικό αρχαιολογικό χώρο της περιόδου άνθησης της Magna Graecia.

Η ευημερία της πόλης συνδέεται άμεσα με το λιμάνι της που παρεμβάλλεται στη διαδρομή μεταξύ Tarentum (Puglia) και το στενό της Μεσσίνας. Ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός τουριστών προσελκύεται από την ομορφιά της φύσης και της ευρύτερης θαλάσσιας περιοχής.

 

Ανακαλύψτε το αρχαίο μονοπάτι του 'Punta Scifo D'

Στα νερά της προστατευόμενης θαλάσσιας περιοχής "Capo Rizzuto" έχει βρεθεί το ναυάγιο 'Punto Scifo D', ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία πολιτιστικής κληρονομιάς στην Καλαβρία. Ανακαλύφθηκε το 1986 στον όρμο του Scifo -νότια του Crotone στην Καλαβρία, ο οποίος στην αρχαιότητα ήταν ένας σημαντικός εμπορικός χώρος, συνδέοντας την Ελλάδα και τη Μικρά Ασία με την Ιταλία μέσω του Ιόνιου Πελάγους. Το φορτίο του ναυαγίου αποτελείται κυρίως από μεγάλες πλάκες λευκού ακατέργαστου μαρμάρου, μαζί με μεταλλικά αντικείμενα και κεραμικά. Πρόκειται για ένα ρωμαϊκό πλοίο προερχόμενο από το νησί του Μαρμαρά στην σημερινή Τουρκία. Το μήκος του πλοίου ήταν σχεδόν 40μ. και το πλάτος του 14μ. Τα αρχαιολογικά ευρήματα του ναυαγίου της "Punto Scifo D" βρίσκονται σε βάθος περίπου 7μ. και καταλαμβάνουν έκταση περίπου 350μ2 σε έναν βραχώδη βυθό, που αποτελείται από ασβεστολιθικούς σχηματισμούς που είναι επίσης ορατοί από την ξηρά. Για να εξερευνήσετε τον υποθαλάσσιο αρχαιολογικό χώρο δημιουργήθηκαν δύο ξεχωριστές διαδρομές: η μία κατάλληλη για δύτες και η άλλη για όσους προτιμούν το ψαροντούφεκο. Επίσης, οι εκδρομές για "μη κολυμβητές" οργανώνονται με σκάφη που διαθέτουν γυάλινο πυθμένα.

 

Τεχνική περιγραφή

Η θαλάσσια προστατευόμενη περιοχή του Capo Rizzuto παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για τους επισκέπτες. Ένα σύστημα εικονικής πραγματικότητας τρισδιάστατης προβολής επιτρέπει στον επισκέπτη να δει τον υποθαλάσσιο χώρο και να ζήσει μια εμπειρία εικονικής κατάδυσης λαμβάνοντας γενικές αλλά και ιστορικές-πολιτιστικές πληροφορίες σχετικά με το ναυάγιο και τα γύρω ευρήματα. Αποτελείται από ένα τάμπλετ-υπολογιστή που είναι κατάλληλα εξοπλισμένος με αδιάβροχη θήκη και ενσωματωμένο σύστημα ακουστικού εντοπισμού και αδρανειακό σύστημα  πλοήγησης.

 

Σημεία ενδιαφέροντος

 • Θαυμάστε τη γραφική ομορφιά του Ιονίου Πελάγους και τα φυσικά τοπία.
 • Εξερευνήστε τα ελληνικά και ρωμαϊκά ερείπια.
 • Επισκεφθείτε το βουνό του Εθνικού Πάρκου Sila.
 • Απολαύστε την εκπληκτική θέα στη λίμνη Ampollino.
 • Δοκιμάστε τα τοπικά εδέσματα.
 • Εκείνοι που αγαπούν τη φύση μπορούν να εξερευνήσουν την ενδοχώρα, ανακαλύπτοντας ονειρικά τοπία, όπου οι τεράστιες καταπράσινες εκτάσεις εναλλάσσονται με λίμνες και ποτάμια.
 • Απολαύστε τον ζεστό ήλιο και βουτήξτε στα διάφανα νερά από τις πολλές γοητευτικές τοποθεσίες κατά μήκος της ακτογραμμής.

 

Διαμονή

Διατίθενται διάφοροι τύποι καταλυμάτων σε ολόκληρη την περιοχή για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες όλων των επισκεπτών. Αποτελούνται κυρίως από ξενοδοχεία που παρέχουν ποικίλες υπηρεσίες και κυμαίνονται από ένα έως πέντε αστέρια. Άλλοι τύποι διαθέσιμων καταλυμάτων: διαμερίσματα, τουριστικά χωριά, θέρετρα, κατασκηνώσεις και ξενώνες.

 

Ανακαλύψτε τις Μεσογειακές γεύσεις

Η γνωριμία σας με το Crotone σας δίνει την ευκαιρία εκτός από το να θαυμάσετε την πολιτιστική και φυσική του κληρονομιά, να δοκιμάσετε τις νόστιμες γεύσεις της τοπικής κουζίνας. Μια παραθαλάσσια πόλη δεν μπορεί παρά να προσφέρει εξαιρετικά θαλασσινά πιάτα. Τα σπιτικά ζυμαρικά με θαλασσινά συνιστώνται ιδιαίτερα. Τα πιο χαρακτηριστικά ζυμαρικά εδώ, ονομάζονται "macaroni" και "covatelli". Το παραδοσιακό ορεκτικό της περιοχής φτιάχνεται από κρέας σε φέτες και είναι αρωματισμένο από κόκκινες καυτερές πιπεριές, ενώ  από τα πιο γνωστά κρασιά είναι το "Cirò" και το "Melissa".

 

Νυχτερινή διασκέδαση

Το Crotone διαθέτει αρκετά μεγάλο αριθμό επιλογών για νυχτερινή ψυχαγωγία! Ωστόσο, δεν υπάρχει συγκεκριμένη περιοχή μια και η νυχτερινή ζωή εξαπλώνεται σε όλη την πόλη. Πολλά εστιατόρια, παμπ, μπαρ και πλατείες που φιλοξενούν εκδηλώσεις όπου μπορείτε απλώς να καθίσετε και να απολαύσετε, συνθέτουν την εικόνα της βραδινής ζωής. Το καλοκαίρι υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη ποικιλία επιλογών που συνδέονται κυρίως με το θαλάσσιο στοιχείο και όπου η νυχτερινή ζωή βρίσκεται στην καρδιά της περιοχής.

 

Πράγματα για να κάνετε

 • Ποικιλία πολιτιστικών περιηγήσεων και εκδρομών στη φύση με τη δυνατότητα περιήγησης με ξεναγό.
 • Η ακτογραμμή του Crotone προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από μέρη για να θαυμάσετε το Ιόνιο Πέλαγος.
 • Η ακτογραμμή που εκτείνεται μεταξύ Capo Colonna και Le Castella είναι πραγματικά εκπληκτική -τόσο πλούσια σε Ιστορία και σε φυσικό περιβάλλον, που το 1991 χαρακτηρίστηκε ως προστατευόμενη θαλάσσια περιοχή.
 • Για τους λάτρεις της καταδύσεων υπάρχει η δυνατότητα κατάδυσης με πεπειραμένους εκπαιδευτές για να θαυμάσουν τον παρθένο βυθό και τις υποθαλάσσιες αρχαιολογικές περιοχές που είναι πλούσιες σε ναυάγια και αρχαιολογικά ευρήματα της ρωμαϊκής περιόδου.
 • Για τους λάτρεις της τέχνης, ειδικές εκδρομές σχεδιάζονται σε αρχαιολογικούς χώρους, κάστρα, μουσεία και γκαλερί που βρίσκονται σε ολόκληρη την επαρχία.
 • Επίσης, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για τους λάτρεις των υπαίθριων δραστηριοτήτων, που αγαπούν την ορειβασία, την πεζοπορία ή την  ιππασία.

 

Προτάσεις για να παρατείνετε το ταξίδι σας

 • Η πόλη Reggio Calabria, περίπου 250 χλμ. νότια του Crotone, διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία της Καλαβρίας, το Εθνικό Μουσείο της Magna Graecia όπου εκτίθενται τα αγάλματα "Bronzi di Riace".
 • To Bagnara και Scilla είναι ένα όμορφο κάστρο του 16ου αιώνα που περιβάλλεται από θάλασσα.
 • Η επαρχία Vibo Valentia είναι πλούσια στις τέχνες και επίσης, διαθέτει φυσικά τοπία ανεπανάληπτης ομορφιάς.
 • Οι Pizzo, Tropea και Capo Vaticano είναι τρεις όμορφοι προορισμοί των ακτών της Τυρρηνίας στην περιοχή Vibo Valentia.
 • Το Cosenza, που βρίσκεται βόρεια, είναι μια από τις αρχαιότερες πόλεις της Καλαβρίας και λόγω του πολιτιστικού της παρελθόντος έχει μια υπέροχη παλιά πόλη που χαρακτηρίζεται από απότομα και στενά σοκάκια.
 • Η πόλη του Catanzaro έχει πολλές ενδιαφέρουσες περιοχές για να επισκεφθείτε όπως ο καθεδρικός ναός και ο πύργος Norman.
 • Το Soverato και το Montepaone αντιπροσωπεύουν τους πιο διάσημους τόπους κολύμβησης, δημοφιλείς για το καθαρό νερό και τις αμμώδεις παραλίες τους.

 

 

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΚΟΠΩΝ

 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΝΟΜΩΝ ΚΑΤΑΔΥΣΕΩΝ

Η ακτογραμμή του Crotone προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από μέρη για να απολαύσετε το Ιόνιο Πέλαγος. Η ακτογραμμή που εκτείνεται μεταξύ του «Capo Colonna» και του «Le Castella» είναι πραγματικά εκπληκτική, τόσο πλούσια σε ιστορία και φύση, με κρυστάλλινα νερά, που το 1991 χαρακτηρίστηκε ως προστατευόμενη θαλάσσια περιοχή με έκταση περίπου 15.000 εκταρίων, που είναι η μεγαλύτερη στην Ιταλία. Η ακτογραμμή χαρακτηρίζεται από εναλλαγή μεγάλων και μικρών ακρωτηρίων και κόλπων, πλατειών αμμουδιών και θαλάσσιων γκρεμών. Για τους λάτρεις των καταδύσεων, αυτό το μοναδικό μέρος προσφέρει εξαιρετικές ευκαιρίες κατάδυσης για να θαυμάσουν τον παρθένο βυθό με τα πλούσια αρχαιολογικά ευρήματα από ναυάγια και αρχαία αντικείμενα της ρωμαϊκής και ελληνιστικής περιόδου.

 

> ΗΜΕΡΑ 1 | Άφιξη στο Crotone

Άφιξη στο αεροδρόμιο Crotone ή Lamezia Terme, με σημείο συνάντησης στην αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου. Μεταφορά στο ξενοδοχείο με οδηγό, και το υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο προγράμματος. Προαιρετική περιήγηση στην περιοχή «Le Castella» αργά το απόγευμα για να επισκεφθείτε τα καταστήματα της περιοχής, να θαυμάσετε αντικείμενα τέχνης και τις τοπικές χειροτεχνίες, καθώς και το καταπληκτικό κάστρο της Αραγονίας . Δείπνο (προαιρετικό) και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

 

> ΗΜΕΡΑ 2 | Καταδύσεις στην "Punta Scifo D" και "Cala Cicala"

Μετά το πρωινό, ένας έμπειρος οδηγός θα σας μεταφέρει από το ξενοδοχείο στην περιοχή καταδύσεων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια πρωινή κατάδυση στο ναυάγιο "Punta Scifo D" και μία κατάδυση το απόγευμα στο ναυάγιο "Cala Cicala". Οι δύτες θα εξερευνήσουν τα δύο ρωμαϊκά ναυάγια και τα φορτία τους, αποτελούμενα κυρίως από μεγάλους όγκους από πλάκες λευκού ακατέργαστου μαρμάρου σε βάθος μικρότερο από 7μ σε μια βραχώδη ακρογιαλιά με αμμώδη βυθό τα ονομαζόμενα «Λιβάδια της Ποσειδωνίας». Εκτός από τις υποθαλάσσιες αρχαιολογικές διαδρομές, οι δύτες θα μπορούν επίσης να θαυμάσουν τη θαλάσσια ζωή. Γεύμα στο σκάφος ή σε παραδοσιακό χωριό με τοπικά πιάτα. Μια άλλη κατάδυση θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα ή εναλλακτικά συνιστούμε μια προαιρετική επίσκεψη στο «Capo Colonna Museum» με προαιρετική κατάδυση τη νύχτα (20:00 - 22:30) σε φορτηγό πλοίο του δεύτερου μισού του 20ου αιώνα. Προαιρετικό πακέτο δείπνου.

 

> ΗΜΕΡΑ 3 | Καταδύσεις στα ναυάγια "Gunny" και "Bengala"

Μετά το πρωινό, αναχώρηση από το ξενοδοχείο στην περιοχή καταδύσεων. Το πρωινό μας πρόγραμμά περιλαμβάνει δύο καταδύσεις: στο σύγχρονο ναυάγιο του «Gunny», ενός βρετανικού φορτηγού πλοίου που βυθίστηκε το 1963, και στο ναυάγιο του εμπορικού πλοίου «Bengala» που μετέφερε μπουκάλια κρασιού Port που βυθίστηκε το 1889. Πάνω στο σκάφος ή σε ένα παραδοσιακό χωριό μπορείτε να λάβετε το μεσημεριανό σας γεύμα. Το απόγευμα προγραμματίζεται βουτιά στα ρηχά όρη Ancore, μια περιοχή πλούσια σε βιοποικιλότητα όπου θα δείτε αρχαίες άγκυρες στον βυθό. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Η υπόλοιπη μέρα είναι ελεύθερη με προαιρετικό πακέτο δείπνου.

 

> ΗΜΕΡΑ 4 | Ημέρα αναχώρησης

Μετά το πρωινό, περιήγηση με σκάφος με γυάλινο πυθμένα γύρω από το Aragonese Castle του Le Castella. Προαιρετικό γεύμα στο παραδοσιακό χωριό. Το απόγευμα μεταφορά με αυτοκίνητο και οδηγό στο αεροδρόμιο για την αναχώρησή σας.

 

Το πακέτο σας περιλαμβάνει:

► 3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο της επιλογής σας (διανυκτέρευση & πρωινό)

► Μεταφορές κατά την άφιξη και την αναχώρηση με βοήθεια από συνεργάτη ► Οδηγός καταδύσεων ή εκπαιδευτής.

 

Το πακέτο σας δεν περιλαμβάνει:

► Εισιτήρια - Πτήσεις ► Προσωπικά έξοδα ► Προαιρετικά γεύματα ► Προαιρετικές εκδρομές και επισκέψεις

 

 

ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ ΔΥΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

Το πιστοποιητικό δύτη "PADI  Scuba Diver" μπορεί να αποκτηθεί από συμμετέχοντες άνω των 10 ετών που έχουν ήδη παρακολουθήσει το μάθημα e-Learning Scuba Experience το οποίο διατίθεται δωρεάν μετά την κράτηση του πακέτου, και που έχουν παρακολουθήσει τα  4 μαθήματα καταδύσεων στη θάλασσα που παρουσιάζονται παρακάτω, ενώ τέλος, θα πρέπει να ολοκληρώσουν με επιτυχία και την τελική εξέταση.

 

> ΗΜΕΡΑ 1 | Άφιξη στο Crotone

Ενημέρωση από τον συνεργάτη μας στην αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου, και στη συνέχεια μεταφορά στο ξενοδοχείο με οδηγό. Η υπόλοιπη μέρα είναι ελεύθερη. Για το απόγευμα προτείνεται μια προαιρετική περιήγηση στη Manduria, το Porto Cesareo ή την Gallipoli, ενώ για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν το πιστοποιητικό "PADI  Scuba Diver", το πρώτο μάθημα κατάδυσης στην πισίνα είναι προγραμματισμένο από τις 15:00 έως τις 18:00. Δείπνο (προαιρετικό) και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

 

> ΗΜΕΡΑ 2 | Πρώτο μάθημα κατάδυσης – στον όρμο "Le Castella "

Μετά το πρωινό, ένας έμπειρος ξεναγός θα σας μεταφέρει στο σημείο του πρώτου μαθήματος κατάδυσης της ημέρας που θα πραγματοποιηθεί στη πισίνα, ενώ  στη συνέχεια θα μεταφερθείτε σε προστατευμένο κόλπο κοντά στην πόλη «Le Castella», με βάθος έως 5μ. Γεύμα στο Le Castella με τοπικές λιχουδιές. Το απόγευμα, το δεύτερο μάθημα κατάδυσης θα πραγματοποιηθεί στις γύρω περιοχές. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Το υπόλοιπο βράδυ είναι ελεύθερο προγράμματος. Προαιρετικό πακέτο δείπνου.

 

> ΗΜΕΡΑ 3 | Μαθήματα κατάδυσης στην προστατευμένη θαλάσσια περιοχή «Capo Rizzuto» και στο ναυάγιο «Punta Scifo D»

Μετά το πρωινό, αναχώρηση από το ξενοδοχείο με σκάφος με γυάλινο πυθμένα για μια μίνι κρουαζιέρα και κολύμβηση στην προστατευόμενη θαλάσσια περιοχή "Capo Rizzuto". Αυτή η περιοχή, περιλαμβανομένης της ακτογραμμής που εκτείνεται μεταξύ Capo Colonna και Le Castella, είναι πραγματικά εκπληκτική, πλούσια σε ιστορία και με κρυστάλλινα νερά. Για όσους ολοκληρώσουν με επιτυχία τα πρώτα μαθήματα καταδύσεων, μπορούν να συνεχίσουν με τον εκπαιδευτή τις καταδύσεις τους τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα, προκειμένου να ολοκληρώσουν την εμπειρία του "PADI  Scuba Diver". Γεύμα στο σκάφος ή σε παραδοσιακό χωριό με τοπικά πιάτα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Η υπόλοιπη μέρα είναι ελεύθερη. Προαιρετικό πακέτο δείπνου.

 

> ΗΜΕΡΑ 4 | Εξετάσεις πιστοποιητικού "PADI  Scuba Diver" και αναχώρηση

Μετά το πρωινό, δίνεται την τελική εξέταση για το πιστοποιητικό "PADI Scuba Diver". Το υπόλοιπο πρωί είναι ελεύθερο. Παρέχεται προαιρετική μίνι κρουαζιέρα σε σκάφος με γυάλινο πυθμένα. Το απόγευμα, μεταφορά με αυτοκίνητο στο αεροδρόμιο για την αναχώρησή σας.

 

Το πακέτο σας περιλαμβάνει:

► 3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο της επιλογής σας (διανυκτέρευση & πρωινό)

► Μεταφορές κατά την άφιξη και την αναχώρηση με βοήθεια από συνεργάτη ► Οδηγός καταδύσεων ή εκπαιδευτής.

 

Το πακέτο σας δεν περιλαμβάνει:

► Εισιτήρια - Πτήσεις ► Προσωπικά έξοδα ► Προαιρετικά γεύματα ► Προαιρετικές εκδρομές και επισκέψεις.

 

 

ΓΙΑ ΔΥΤΕΣ ΜΕ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΗΡΑ ΚΑΙ ΔΥΤΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΚΑΤΑΔΥΣΗΣ

> ΗΜΕΡΑ 1 | Άφιξη στο Crotone

Ενημέρωση από τον συνεργάτη μας στην αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου και στη συνέχεια μεταφορά στο ξενοδοχείο με οδηγό. Η υπόλοιπη μέρα είναι ελεύθερη. Σας προτείνουμε μια προαιρετική περιήγηση στη Manduria, το Porto Cesareo ή τη Gallipoli και ξενάγηση στην πόλη Le Castella. Δείπνο (προαιρετικό) και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο

 

> ΗΜΕΡΑ 2 | Κατάδυση με αναπνευστήρα  στον όρμο "Le Castella"

Μετά το πρωινό, ένας έμπειρος οδηγός θα σας οδηγήσει για την πρώτη εμπειρία κατάδυσης με αναπνευστήρα που θα πραγματοποιηθεί στη θαλάσσια περιοχή "Le Castella", κοντά στο Αραγονικό Φρούριο του 15ου αιώνα. Η εμπειρία αυτή είναι ανοιχτή και σε άτομα με ειδικές ανάγκες και τους συνοδούς τους.

Απεριτίφ στο σκάφος με τοπικές λιχουδιές. Το απόγευμα, ελεύθερη κατάδυση ή εναλλακτικά κολύμβηση με αναπνευστήρα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Η υπόλοιπη μέρα είναι ελεύθερη. Προαιρετικό πακέτο δείπνου.

 

> ΗΜΕΡΑ 3 | Κατάδυση με αναπνευστήρα στην "Punta Scifo D" και "Cala Cicala"

Μετά το πρωινό γεύμα, αναχώρηση από το ξενοδοχείο για την περιοχή των καταδύσεων. Το πρωί το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει δύο καταδύσεις στα ναυάγια «Punta Scifo D» και «Cala Cicala», τα οποία είναι δύο ρωμαϊκά πλοία με φορτία αποτελούμενα κυρίως από μεγάλες πλάκες από λευκό τραχύ μάρμαρο που βρίσκονται στη βραχώδη ακρογιαλιά. Εκτός από τις υποθαλάσσιες αρχαιολογικές διαδρομές, οι δύτες θα μπορούν να απολαύσουν την πλούσια θαλάσσια ζωή που έχει αποικίσει σε αυτές τις αρχαίες μαρμάρινες πλάκες.

Απεριτίφ στο σκάφος με τοπικές γεύσεις και το απόγευμα ελεύθερη κατάδυση ή εναλλακτικά κολύμβηση με αναπνευστήρα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Η υπόλοιπη μέρα είναι ελεύθερη. Προαιρετικό πακέτο δείπνου.

 

> ΗΜΕΡΑ 4 | Ημέρα αναχώρησης

Μετά το πρωινό, είναι διαθέσιμη μια προαιρετική μίνι κρουαζιέρα σε σκάφος με γυάλινο πυθμένα. Το υπόλοιπο πρωινό είναι ελεύθερο και το απόγευμα, μεταφορά με αυτοκίνητο στο αεροδρόμιο για την αναχώρησή σας.

 

Το πακέτο σας περιλαμβάνει:

► 3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο της επιλογής σας (διανυκτέρευση & πρωινό)

► Μεταφορές κατά την άφιξη και την αναχώρηση με βοήθεια από συνεργάτη ► Οδηγός καταδύσεων ή εκπαιδευτής.

 

Το πακέτο σας δεν περιλαμβάνει:

► Εισιτήρια - Πτήσεις ► Προσωπικά έξοδα ► Προαιρετικά γεύματα ► Προαιρετικές εκδρομές και επισκέψεις

 

 

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΕΦΗΒΟΥΣ & ΣΧΟΛΕΙΑ

Το “Θαλάσσιο Βάπτισμα” (Discover Scuba Diving)  είναι μια εμπειρία που διατίθεται σε όσους έχουν ηλικία από 10 έως 99 ετών, ενώ δεν απαιτείται προκαταρκτική εκπαίδευση. Ένας έμπειρος εκπαιδευτής, κατά τη διάρκεια της θαλάσσιας περιήγησης, θα σας ενημερώσει για τα βασικά της κατάδυσης, για να σας δώσει την αίσθηση της πρώτης υποβρύχιας εμπειρίας με όλη την απαραίτητη άνεση και ασφάλεια και θα σας συνοδεύσει στην πρώτη σας κατάδυση. Η τοποθεσία καταδύσεων έχει μέγιστο βάθος τα 5μ.

Η εμπειρία του "Bubblemaker" είναι διαθέσιμη για παιδιά άνω των 8 ετών και πραγματοποιείται σε πισίνα ή στη θάλασσα με μέγιστο βάθος 2μ. Η δραστηριότητα διαρκεί 1 ώρα και δεν απαιτείται προετοιμασία.

Το πιστοποιητικό " Junior PADI Scuba Diver" μπορεί να αποκτηθεί από συμμετέχοντες άνω των 10 ετών που έχουν ήδη παρακολουθήσει το μάθημα e-Learning Scuba Experience το οποίο διατίθεται δωρεάν μετά την κράτηση του πακέτου, και έχουν παρακολουθήσει τα 4 μαθήματα καταδύσεων στη θάλασσα που παρουσιάζονται παρακάτω. Ειδικές τιμές γίνονται από τις σχολές κατάδυσης σε ομάδες ατόμων με τουλάχιστον 15 συμμετέχοντες.

 

 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Συνδυάζεται εύκολα με το πακέτο ‘για δύτες με αναπνευστήρα και δύτες ελεύθερης κατάδυσης’. Ένας έμπειρος εκπαιδευτής αναλαμβάνει την εκπαίδευση των συμμετεχόντων και των συνοδών τους εξασφαλίζοντας απολαυστικές εμπειρίες με τη μέγιστη ασφάλεια και άνεση.

 

> ΗΜΕΡΑ 1 | Άφιξη στο Crotone

Ενημέρωση από τον συνεργάτη μας στην αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου, στη συνέχεια μεταφορά στο ξενοδοχείο. Η υπόλοιπη μέρα είναι ελεύθερη. Μια προαιρετική περιήγηση στη Manduria, το Porto Cesareo ή το Gallipoli μπορεί να προσφερθεί αργά το απόγευμα και μια προαιρετική ξενάγηση στην πόλη Le Castella είναι επίσης διαθέσιμη. Προαιρετικό δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο

 

> ΗΜΕΡΑ 2 | Καταδύσεις στον κόλπο "Le Castella"

Μετά το πρωινό, ένας έμπειρος οδηγός θα σας συνοδέψει στη πρώτη εμπειρία καταδύσεών σας, που θα πραγματοποιηθεί στη θαλάσσια περιοχή του "Le Castella", κοντά στο Αραγονικό Φρούριο του 15ου αιώνα. Απεριτίφ στο σκάφος με τοπικές λιχουδιές.

Το απόγευμα, διαδρομές με αναπνευστήρα στην προστατευόμενη θαλάσσια περιοχή Capo Rizzuto. Αυτή η περιοχή, περιλαμβανομένης της ακτογραμμής που εκτείνεται μεταξύ Capo Colonna και Le Castella, είναι πραγματικά εκπληκτική, πλούσια σε ιστορία,  και ανεπανάληπτο φυσικό τοπίο με κρυστάλλινα νερά. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Η υπόλοιπη μέρα είναι ελεύθερη προγράμματος. Προαιρετικό πακέτο δείπνου.

 

> ΗΜΕΡΑ 3 | Καταδύσεις σε "Punta Scifo D" και "Cala Cicala"

Μετά το πρωινό, αναχώρηση από το ξενοδοχείο για την περιοχή καταδύσεων. Το πρόγραμμά μας περιέχει μια κατάδυση το πρωί στο ναυάγιο «Punta Scifo D» και μια το απόγευμα στο ναυάγιο «Cala Cicala», δύο ρωμαϊκά φορτία αποτελούμενα κυρίως από μεγάλους όγκους από πλάκες λευκού ακατέργαστου μαρμάρου σε βραχώδη θάλασσα με αμμώδη τμήματα, τα ονομαζόμενα «Λιβάδια της Ποσειδωνίας». Εκτός από τις υποθαλάσσιες αρχαιολογικές διαδρομές, οι δύτες μπορούν να απολαύσουν την ομορφιά της πλούσιας θαλάσσιας ζωής που έχει αποικίσει σε αυτές τις αρχαίες μαρμάρινες πλάκες. Απεριτίφ στο σκάφος με τοπικές λιχουδιές. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Η υπόλοιπη μέρα είναι ελεύθερη προγράμματος. Προαιρετικό πακέτο δείπνου.

 

> ΗΜΕΡΑ 4 | Ημέρα αναχώρησης

Μετά το πρωινό, είναι προαιρετικά διαθέσιμη μίνι κρουαζιέρα με βάρκα με γυάλινο πυθμένα. Το υπόλοιπο πρωί είναι ελεύθερο. Το απόγευμα, μεταφορά με αυτοκίνητο και οδηγό στο αεροδρόμιο για την αναχώρηση.

 Thessaloniki: 85 Tsimiski Str, 7th floor, tel +30 2310 238025

Athens: 55-59 Karaiskaki Square Str Kolonou, tel +30 210 6927000
Co - founded by the EMFF programme of the European Union
Login-iconLogin
active³ 5.3 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης